HUO nagrađuje najbolje radove

HUO nagrađuje najbolje radove

Zagreb, 21. srpnja 2014. - Hrvatski ured za osiguranje danas je raspisao natječaj za dodjelu nagrada, kojim nagrađuje najbolji znanstveni rad objavljen iz područja osiguranja, najbolji diplomski rad na diplomskom studiju iz područja osiguranja i najbolji završni rad na preddiplomskom studiju iz područja osiguranja. 

Rad koji se prijavljuje za jednu od nagrada treba se tematski baviti osigurateljnom problematikom, pokazati adekvatno znanje o sadržajima vezanim uz temu te vladanje odgovarajućom metodologijom i poznavanje stručne literature.

Nagrada Hrvatskog ureda za osiguranje za najbolji znanstveni rad podrazumijeva prijavu neobjavljenog znanstvenog rada napisanog iz multidisciplinarnog područja osiguranja i poslovanja društava za osiguranje, uz zadovoljavanje svih svojstava znanstvenog rada.

Nagrade za najbolji diplomski i završni rad podrazumijevaju prijavu obranjenih i ocjenjenih diplomskih ili završnih radova u razdoblju od 01. listopada 2013. godine do 30. rujna 2014. godine. Diplomski i završni radovi trebaju biti napisani iz multidisciplinarnog područja osiguranja i poslovanja društava za osiguranje.

Pri ocjeni radova vrednovat će se kvaliteta, originalnost i tehnička izvedba rada. Prema odluci Upravnog odbora HUO-a, na prijedlog Prosudbenog povjerenstva najbolji znanstveni rad nagrađuje se novčano sa 7 tisuća kuna neto, objavom rada u zborniku radova s Dana osiguranja ili drugoj publikaciji HUO, mogućnost prezentacije rada na znanstvenoj sekciji Dana osiguranja i mogućnost daljnje objave članka u znanstvenom časopisu.

Nagrada za najbolji diplomski rad uključuje, među ostalim, novčanu nagradu u iznosu od 5 tisuća kuna neto i pohađanje Temeljnog seminara o osiguranju, dok se nagradom za najbolji završni rad nagrađuje autor novčanim iznosom od 3 tisuće kuna neto i pohađanjem dva stručna seminara CEDOH-a.

Natječaj je otvoren do 15. listopada 2014. godine, a odluka o dodjeli bit će objavljena 25. listopada 2014. na mrežnim stranicama HUO-a. Sve informacije o pravilima natječaja, nagradama i nominacijskom postupku, te prijavnica nalaze se u privitku, odnosno na mrežnim stranicama HUO-a.

Dokumenti za preuzimanje