Hrvatsko-bavarski poslovni susreti

U sklopu sjednice Stalne hrvatsko-bavarske komisije i u povodu obilježavanja 40. obljetnice njena rada održani su Hrvatsko-bavarski poslovni susreti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova na Zrinjevcu.

Na događanju u organizaciji MVEP-a i Hrvatske gospodarske komore sudjelovalo je dvadesetak hrvatskih tvrtki i predstavnici četiri bavarske tvrtke iz sektora energetike, automobilske industrije, IT sektora, elektroindustrije te  tvrtke koje se bave poslovnim uslugama.

Bavarski su predstavnici istaknuli da je udio Hrvatske u bavarskom izvozu tek 0,2 posto i da postoji prostor za poboljšanje vanjskotrgovinske razmjene.

Zaključak je skupa da postoji potreba za dodatnim angažmanom Hrvatske u svim područjima kako bi postala konkurentnija i privlačnija stranim pa tako i bavarskim investitorima te bi i rad Komisije trebao pridonijeti daljnjem intenziviranju odnosa dviju zemalja u smislu jačanja izvoznih mogućnosti Hrvatske i suradnji u projektima od interesa za gospodarstvo i Hrvatske i Bavarske.