Hrvatski ured za osiguranje primljen u aktivno članstvo EFICERT-a

Hrvatski ured za osiguranje je dana 11. listopada 2012. primljen u aktivno članstvo EFICERT-a (European Financial Certification Organisation), europske organizacije za certificiranje na području financijskog obrazovanja.

Hrvatski ured za osiguranje je temeljem programa svojeg rada koji obuhvaća i edukaciju djelatnika u osiguranju putem Centra za edukaciju djelatnika u osiguranju (CEDOH) sukladno odlukama Upravnog odbora i Znanstvenog vijeća CEDOH-a dana 02. listopada 2012. Upravnom odboru EFICERT-u uputio službeni zahtjev za primanje u aktivno članstvo u toj organizaciji. Upravni odbor EFICERT-a ocijenio je zahtjev osnovanim, te ga, sukladno Statutu EFICERT-a, proslijedio Općoj skupštini EFICERT-a, koja je na svojoj sjednici održanoj 11. listopada 2012. temeljem njega donijela odluku o prihvaćanju Hrvatskog ureda za osiguranje u aktivno članstvo EFICERT-a.

EFICERT je organizacija koja postavlja jedinstvene standarde stručnog obrazovanja na području financijskih usluga. Članovi EFICERT-a su udruženja i institucije koje u svojim zemljama aktivno predstavljaju edukacijske interese i uzore na području bankarstva, osiguranja, stambene štednje i/ili financijskog sektora, a koji su sukladni standardima EFICERT-a. EFICERT napose dodjeljuje titule „Europski posrednik u osiguranju EII (eficert)“, „Financijski savjetnik (eficert)“ i „Financijski planer“ (eficert).