HGK dodijelila Zlatne kune najuspješnijim tvrtkama i pojedincima

Ovo je već šesta godina trajanja ekonomske krize, no moramo znati da se problemi neće riješiti preko noći. U Hrvatskoj je već dugo vođena pogrešna ekonomska politika i nisu svi kolektivno krivi za krizu no svakako nam je potreban široki društveni konsenzus, danas kao nikada prije, kako bismo stvorili bolju budućnost, rekao je predsjednik HGK Nadan Vidošević na dodjeli dvadesete po redu Zlatne kune u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Predsjednik RH Ivo Josipović naglasio je kako je teško biti uspješan u ovako teškom gospodarskom vremenu te se složio kako je potreban konsenzus na svim razinama, kako bismo pokrenuli toliko potrebni investicijski zamah.

Hrvatska gospodarska komora kao predstavnica hrvatskoga gospodarstva sa 161 godinu dugom tradicijom i ove godine ističe najbolje primjere, za vrijedno priznanje Zlatna kuna. Priznanje je tradicionalno dodijelila trgovačkim društvima, bankama i osiguravajućim društvima te pojedincima za životno djelo i inovatorstvo.

Zlatnu kunu za najuspješniju banku osvojila je ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d. iz Rijeke, a najboljim osiguravajućim društvom proglašeno je ALLIANZ ZAGREB d.d. iz Zagreba.

U kategoriji velikih trgovačkih društva, ovogodišnji dobitnik Zlatne kune je AD PLASTIK d.d. iz Solina, u kategoriji srednjih trgovačkih društva KONČAR - MJERNI TRANSFORMATORI  d.d. iz Zagreba, u kategoriji malih trgovačkih društava ŠESTAN-BUSCH d.o.o. iz Preloga, a ovogodišnja dobitnica Zlatne kune za životno djelo je dr.sc. Alica Wertheimer Baletić, ekonomistica i članica Europske akademije znanosti, umjetnosti i književnosti u Parizu,  za izniman doprinos na znanstvenom razvoju demografije.