HGK: Dinko Novoselec novi predsjednik Udruženja

U sljedećem jednogodišnjem mandatu dužnost predsjednikaUdruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava Hrvatske gospodarske komore obavljat će Dinko Novoselec, predsjednik Uprave Allianz ZB d.o.o. za upravljanje obveznim mirovinskim fondom.

Dosadašnji predsjednik Petar Vlaić, predsjednik Uprave Erste d.o.o. za upravljanje obveznim mirovinskim fondom i Mandica Zulić, direktorica Raiffeisen mirovinskog društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.o.o., zajedno s novim predsjednikom činit će koordinacijsko tijelo Udruženja.

Članice Udruženja su sva mirovinska i mirovinska osiguravajuća društva koja djeluju u Hrvatskoj - četiri društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom, četiri društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima i jedno mirovinsko osiguravajuće društvo.

Udruženje, od svojeg osnutka 2003. godine, kontinuirano sudjeluje u raspravama o mirovinskom sustavu te svojim prijedlozima, stručnim znanjem i praktičnim iskustvom želi doprinijeti poboljšanju sustava i pronalaženju najboljih rješenja koja će voditi prema dugoročno održivom mirovinskom sustavu s najvažnijim ciljem osiguranja adekvatnih mirovinskih primanja budućim generacijama u uvjetima nepovoljnih demografskih kretanja.