Glavna skupština Adris grupe podržala prodaju TDR-a

Glavna skupština Adris grupe podržala prodaju TDR-a

Glavna skupština Adris grupe dala je suglasnost na razmatranje strateških opcija, uključujući i prodaju i prijenos dijela imovine Društva, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama Zagrebačke burze.
Dana je suglasnost da se provede postupak prikupljanja ponuda, te odabira i pregovaranja optimalne strateške opcije, a po okončanju procesa, s obzirom da su moguće i vlasničke promjene, Glavna skupština će još jednom odlučivati o prihvatljivosti ponuđenog rješenja.

Obraćajući se dioničarima, predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović podsjetio je što je sve učinjeno u deset, kako je rekao, Adrisovih godina. Istaknuo je da je investirano više od milijardu eura, da su prihodi povećani za deset puta, dobit trideset puta, vrijednost kapitala pedeset puta, vrijednost dionica više od sto puta. Dnevno u državni proračun Adris uplaćuje više od 12 milijuna kuna, a Zaklada Adris za različite znanstvene, kulturne i humanitarne projekte dodijelila je više od 30 milijuna kuna.

Tri četvrtine dionica i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika, a nitko nema više od 12,5 posto vlasništva. Vlahović je naveo i nesvakidašnji podatak da je Adris u šest godina krize investirao gotovo pet milijardi kuna i znatno povećao izvoz - prosječno 7,7 posto godišnje. Dioničari su upoznati s trenutnim stanjem u Adrisovim tvrtkama, tj. sa stanjem u Maistri, Cromarisu i Croatia osiguranju. Adris ustraje biti regionalnim liderom u svim poslovima kojima se bavi, pa tako i u industriji osiguranja.