Geneza ponovo pokreće pazinski Puris

Geneza ponovo pokreće pazinski Puris

Pazin – Nakon višemjesečnih pregovora Odbor vjerovnika jednoglasno je prihvatio ponudu Geneze za ulazak u pazinski Puris. Ovom odlukom Puris koji je u stečaju od rujna 2012. godine započinje novo razdoblje. 

Predstavnici vjerovnika  - Ministarstva financija, malih vjerovnika, radnika i lokalne samouprave jednoglasno su podržali Genezu i odlučili o budućnosti Purisa.  Poslovni rezultati tvrtke Geneze zasigurno su doprinijeli ovoj odluci, a jedna od najrelevantnijih referenci iz prehrambene djelatnosti je rezultat poslovanja u rovinjskoj Mirni.

Naime, temeljem danas prihvaćene ponude za zakup poslovne cjeline Puris d.d. u stečaju, Geneza će pokrenuti proizvodnju, zaposliti potreban broj radnika i u prodaju u narednom razdoblju uložiti svoj kapital, sva svoja znanja i dosadašnja iskustva s ciljem očuvanja djelatnosti i ovog izuzetnog brenda na tržištu.

Geneza će zaposliti 80 djelatnika, a po pokretanju primarne proizvodnje, inkubatorske stanice i klaonice zaposlit će 40 dodatnih radnika. Za Puris d.d. ali i cijeli pazinski kraj, koji je tradicionalno i prepoznat po Purisu, počinje nova budućnost, istaknuto je u priopćenju.