Erste: Milijun eura za mikro kredite poduzetnicima

Ove godine projekt mikrofinanciranja, edukacije i mentoriranja poduzetnika Erste banke provest će se na području Slavonije te šireg riječkog i bjelovarskog područja, a obuhvaćat će ukupno 9 županija, priopćeno je iz Erste banke.

Ukupan volumen kredita namijenjen ovom projektu je milijun eura, a sredstva će biti dostupna onima koji tek kreću u poduzetničke vode i imaju kvalitetnu ideju, ali isto tako i već postojećim poduzetnicima, koji posluju do dvije godine te su im potrebna dodatna sredstva za unaprjeđenje postojećih poduzetničkih projekata.

Krediti će biti odobravani do protuvrijednosti 10.000 eura za samozapošljavanje te do 15.000 eura za postojeće poslovne subjekte.

Prijava se može podnijeti do 31. svibnja 2013., a nakon odabira poduzetnici će moći proći besplatnu edukaciju te podnijeti zahtjev za kredit. Projekt je posebno zanimljiv onima koji se, najčešće zbog nedostatka klasičnih instrumenata osiguranja ne uklapaju u standardne modele bankarskog kreditiranja.

Projekt će biti u potpunosti financiran od strane Erste banke, a realiziran u suradnji s lokalno odabranim partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te uz potporu tijela državne uprave i samouprave i Good.bee Holdinga, članice međunarodne Erste grupe koja ima za cilj pružanje financijskih usluga onima kojima standardno financiranje nije dostupno.