EOS Grupa postigla rekordne rezultate

Hamburg, 21. kolovoza, 2013. - EOS Grupa sa sjedištem u Hamburgu, postigla je najviše dosadašnje  rezultate u financijskoj godini 2012/13. EBT je iznosio 112,5 € milijuna milijuna eura u usporedbi s 82,2 € milijuna u financijskoj godini 2011/12. S prodajom od 515,2 € milijuna EOS Grupa, međunarodni pružatelj financijskih usluga u upravljanju potraživanjima, daleko je premašila sva očekivanja.

S izuzetkom Azije, EOS Grupa ostvarila je rast prodaje u svim regijama; ukupna prodaja povećana je za 12,5 posto, odnosno 57,2 € milijuna. Hans-Werner Scherer, Predsjednik Uprave EOS Grupe komentira ovogodišnje rezultate: „U posljednjih nekoliko godina, EOS je uspostavio široku bazu na velikom broju novih tržišta. U mogućnosti smo uspostaviti ravnotežu između slabe prodaje na jednom tržištu i uspješnom rastu na drugom tržištu. Osim toga, naš naglasak je i dalje na kvaliteti naših usluga diljem svijeta, a to je strategija koja donosi profit“.  

Unatoč globalizaciji i proširenju, koje je Grupa nastavila provoditi u 2012/13, Njemačka je i dalje  najvažnije regionalno tržište s 40,6 posto udjela u ukupnom prometu. U zapadnoj Europi, ukupan rast prodaje  bio je 7,1 posto, odnosno 103,5 € milijuna, dok u istočnoj Europi bilježi ukupno povećanje od 21,4 posto, odnosno 90,4 milijuna eura.

Kao i na drugim tržištima i u Americi EOS Grupa povećala je svoj promet. U Sjevernoj Americi, EOS je ostvario prodaju od 65,5 € milijuna u 2012/2013 što je rast u odnosu na financijsku godinu 2011/12 kada je ukupan promet od prodaje iznosio 52 € milijuna. Osim toga, kanadska tvrtka koju je EOS Grupa preuzela u listopadu 2011. godine pridonijela je znatnom porastu prihoda. Na brazilskom tržištu, EOS Grupa ostvarila je najveći dosadašnji rast: rezultati brazilskog tržišta prvi puta uvršteni su u ukupne rezultate Grupe i iznosili su 45,5 € milijuna. U Kini, ozbiljni pad izvoza u Europsku uniju posebno je pogodio vanjsku trgovinu. Zbog ove teške situacije na tržištu, EOS Azija  još uvijek ne ispunjavaju očekivanja u 2012/2013.

Kao posljedica promjene u strategiji, EOS Grupa prodala je tri tvrtke za upravljanje rizicima krajem prošle financijske godine. U budućnosti glavni cilj i fokus poslovanja EOS Grupe bit će na upravljanju potraživanjima.

EOS Matrix Hrvatska predstavlja najveći centar za naplatu i otkup rizičnih potraživanja u Hrvatskoj.