Donacija djeci Gunje

Donacija djeci Gunje

U sklopu Dana donatora u OŠ Antun i Stjepan Radić predstavnici Croatia osiguranja uručili su opremu školskom  Studiju kreativnih ideja i kućanske aparate  Društvu osoba s invaliditetom Zvjezdice. Nakon donacija vatrogasnim društvima, tvrtka će dodijeliti 12 novih donacija kulturno-umjetničkim i športskim udrugama s ciljem pokretanja društvenog života u zajednici.

- Croatia osiguranje je među prvima reagiralo na poziv u pomoć poplavljenim područjima i planiramo u konačnici izdvojiti 300 tisuća kuna. Naša misija u ovom obilasku je apelirati na stanovnike i upoznati ih s mogućnostima osiguranja. Imovina je najveća pojedinačna vrijednost koju posjeduje većina ljudi. Ipak, svega nekoliko naših osiguranika imalo je u pokriću osiguranje od poplave tijekom zadnje katastrofe. Pozivamo sve da dođu i da se na vrijeme upoznaju s mogućnostima osiguranja.- izjavio je direktor poslovnice Vinkovci Croatia osiguranja Igor Lončar.

Croatia osiguranje je do 15. rujna ove godine za štete od rizika poplave isplatila oko 6,5 milijuna kuna. Očekuje se da će do kraja godine iznos isplaćenih šteta premašiti rekordnu 2010. godinu u kojoj je visina isplaćenih šteta iznosila preko 14,5 milijuna kuna.

Od 2010. godine  osiguravatelj bilježi porast osiguranja od poplave, iako još uvijek veliki broj kućanstava nije osiguran. Tvrtka građanima nudi osiguranje od rizika poplave u sklopu osiguranja kućanstva ili kao dopunski rizik uz policu osiguranja imovine od požara. Ovakvu policu, osim građana, ugovaraju i pravne osobe kako bi zaštitile svoju imovinu: objekte, opremu i zalihe.

U Hrvatskoj je udio osiguranja imovine u 2013. godine bio 8,08 posto, dok u razvijenim europskima zemljama osiguranja imovine čine između 17 i 20 posto ukupne premije svih osiguranja.

Croatia osiguranje je djecu u sklopu Dana D obradovala organizacijom snimateljske radionice i zabavno-edukativnim programom „Zaplešite s nama“, u sklopu kojeg je tri stotine školaraca zaplesalo uz profesionalne plesne instruktore.