Dioničari Centar banke prihvatili ponudu češke J&T Banke

Zagreb, 19. kolovoza 2013. -  Na održanoj  Glavnoj skupštini Centar banke u petak, dioničari su prihvatili ponudu češke  J&T Banke za dokapitalizaciju u iznosu od 75 milijuna kuna. Iz J&T Banke su rekli kako su spremni uložiti 150 milijuna kuna u dva koraka, a u prvom koraku ponudili su ulaganje od 75 milijuna kuna. Na Glavnoj Skupštini je izglasano povećanje kapitala do 113,5 milijuna kuna pri čemu će ostali dioničari i pojedinci također sudjelovati u dokapitalizaciji.  

Dioničarima je predstavljen plan dokapitalizacije kao i budući plan razvoja Centar banke te im je također ponuđena mogućnost sudjelovanja u dokapitalizaciji po predloženoj cijeni od 10 kuna po dionici.

„Ulazak snažnog partnera dugoročno će stabilizirati poslovanje i omogućiti daljnju provedbu procesa konsolidacije malih banaka. Bogato znanje i iskustvo J&T Banke dodatno će pomoći unaprjeđenju poslovanja i pružanju što boljih usluga našim klijentima“, rekao je Tomislav Marinac, predsjednik Uprave Centar banke.

Transakcija se planira izvršiti unutar dva tjedna, a nakon ispunjenja ostalih pretpostavki koje su investitori postavili za upis kapitala.

Češka J&T banka dio je J&T grupacije koja je snažan srednjoeuropski financijski investitor.