Croatia osiguranje: Osiguranje apartmana za samo 400 kuna godišnje

Do kraja lipnja 2010. godine premije osiguranja turističkih apartmana u Croatia osiguranju povećane su za više od 5 posto, a najveći rast očekuje se upravo tijekom ljetnih mjeseci. 

Za samo 400 kuna godišnje vlasnici turističkih apartmana mogu se osigurati od većine rizika koji prijete njihovim stvarima, imovini gostiju, kao i od njihove odgovornosti kao iznajmljivača. Riječ je o iznimno povoljnom osiguranju koje bi svaki vlasnik apartmana trebao ugovoriti kako bi osigurao maksimalnu uslugu svom gostu.

Za navedeni iznos i primjer apartmana policom Croatia osiguranja osigurane su: stvari do 80.000 kuna, gotov novac i plemeniti metali u zaključanom spremištu do 3.150 kuna kao i umjetnine do 1.575 kuna po štetnom događaju. Osiguranje pokriva i odgovornost iznajmljivača u svojstvu privatne osobe do 15.750 kuna po štetnom događaju.

Osiguranje turističkih apartmana pokriva štete nastale od 14 osnovnih rizika. Među njima su požar i udar groma, eksplozije, oluje, tuče, poplave i bujice, klizanja tla i odronjavanja zemljišta.

Ako se osiguranje sklapa za trajanje duže od 5 godina Croatia osiguranje odobrava dodatni popust. Ako se osiguranje sklapa na trajanje do 4 mjeseca odobrava se popust na godišnju premiju od 20%.

Standardima EU svake godine sve više osiguranja postaje obvezno. Za sada osiguranje turističkih apartmana (osiguranje imovine) ne spada u tu skupinu. Prema zakonu obvezno je osiguranje svih registriranih turista od posljedica nezgode i nesretnog slučaja.