CROATIA OSIGURANJE: Nagrađeni najbolji pribavitelji životnih osiguranja za 2011. godinu

Ukupno 18 zastupnika,povjerenika,savjetnika,predstavnika agencija,te po prvi put i telefonskih operatera Kontakt centra,nagrađeno je za najbolje prodajne rezultate životnog osiguranja u 2011. godini.

Nagrade je dodijelio Nenad Crnković, direktor Službe prodaje osiguranja uz nazočnost Svemira Kalinića, direktora Direkcije za upravljanje osigurateljnim poslovnim procesima i Željka Jukića, direktora Sektora za životna osiguranja.

Među zastupnicima za prodaju nagrade su primili: Luja Pothorski, Mate Jeromela i Davor Jelčić iz Pule,te Goran Ilić iz Rijeke, a prvo mjesto osvojila je NelaJurković iz Pule. U 2011. godini Nela Jurković je sklopila 43 nove police  s ugovorenom godišnjom premijom od 150.000 kuna i naplatila 991.000 kuna.

U kategoriji savjetnici za prodaju nagrade su primili Franka Badžim iz Šibenika, Damir Polak iz Slavonskog Broda, Mladen Bužančić iz Splita i Olga Ščitnik iz Zaboka. Prvo mjesto osvojio je Robert Mešin iz Pule.

U kategoriji povjerenika nagrade su dobili Ivan Vukšić iz Filijale Zagreb te Aida Jurišić, Josip Sarić z Filijale Zagrebački prsten/Velika Gorica. Ivka Šamanović iz Filijale Zagrebački prsten/Velika Gorica osvojila je prvo mjesto.

U kategoriji agencija nagrađeni su VB VICTORIA d.o.o. i CROATIA KVARNER d.o.o. iz Zagreba, te PATRIA d.o.o. iz Splita. Po prvi put nagradu je dobila kao najuspješniji telefonski operater Davorka Klarić iz Kotakt centra koja je u 2011. godini dogovorila čak 728 savjetovanja od kojih je preko 65 posto rezultiralo zaključenjem police osiguranja. 

Danas nagrađujemo najuspješnije prodavače i to u području životnih osiguranja koje je najzahtjevnije. Svi smo svjesni ekonomskih,socijalnih i ostalih okolnosti u kojima nije lako prodavati osiguranja. Usprkos tome Croatia osiguranje, upravo zahvaljujući kvalitetnim resursima i odličnim ljudima, bilježi dobre rezultate – naglasio je Svemir Kalinić čestitajući nagrađenima.

Ovaj oblik nagrađivanja poprima karakter tradicije. Neke od vas viđam dugi niz godina što je dokaz da se rad,upornost i ustrajnost isplate unatoč zahtjevnom poslovnom okruženju - rekao je Nenad Crnković.

Tržište je jedini kriterij uspjeha, istaknuo je Željko Jukić te podsjetio je da će Croatia, jedno od najstarijih osiguravatelja u Europi, 4. lipnja proslaviti 128 godina uspješnog rada i 107 godina prodaje životnih osiguranja.

„Krajem 2011. godine završili smo sa 14,06 posto udjela u životnim osiguranjima. U ovoj godini planiramo rast od 3%. Odličan rezultat polučen je u dijelu izdavanja novih polica osiguranja gdje ukupna produkcija raste 15,1%,a klasično osiguranje života za čak 18%. Rezultat je to,prije svega,fleksibilnog programa koji je maksimalno prilagođen našim korisnicima kojim smo zaustavili trend pada broja novougovorenih polica,odustajanje od plaćanja premija i povećanog raskida i otkupa osiguranja. Kvaliteta je naš standard koji nije slučajan. Rezultat je to stalne edukacije i motivacije prodajne mreže koji želimo i dalje zadržati i dodatno unaprijediti – rekao je Jukić i najavio i nove proizvode životnih osiguranja i to - riziko plus koje bi trebalo krenuti na tržište početkom srpnja i Garant plus,klasični proizvod s jednokratnom garantnom dobiti.