Croatia osiguranje brine o Krijesnicama

ZAGREB - Završetak humanitarne akcije za udrugu Krijesnica koja je započela za Božić prošle godine Croatia osiguranje je obilježila druženjem ovog vikenda na Sljemenu s članovima udruge Krijesnica i donacijom u vrijednosti 50.000 kn. Na druženju je sudjelovalo dvadeset obitelji članova Krijesnice i Uprave Croatia osiguranja. Tijekom cjelodnevnog druženja izletnici su posjetili Rudnik Zrinski, uživali u brojnim motivacijskim igrama koje se osmislili volonteri udruge i pikniku uz planinarski dom Grafičar.

 „Priče o djeci Krijesnicama nisu tuđe priče, one su naše priče. Svaki drugi dan od maligne bolesti u zemlji oboli jedno dijete i ono treba svaku moguću pomoć na putu do bržeg ozdravljenja. Zbog toga važno da postoje udruge poput Krijesnice koje pomažu djeci na putu do bržeg oporavka, ali i da postoje tvrtke poput naše koje će financijski poduprijeti udruge u radu.“ naglasio je predsjednik Uprave Croatia osiguranja Krešimir Starčević.

Udruga Krijesnica javila se na donatorski natječaj Croatia osiguranja „Prijatelj koji brine“ prošle godine. U prosincu 2012. godine udruzi smo donirali 100.000 kn. Donaciju je na Facebook stranici tvrtke podržalo čak 20.000 građana te su time upravo oni potakli tvrtku na nastavak humanitarne akcije. Od prosinca 2012. godine do travnja 2013. godine tvrtka je izdvajala 10% od uplaćenog osiguranja životnog standarda te dodala dio i tako udruzi Krijesnica osigurala novu donaciju. Riječ je o jedinstvenom proizvodu na tržištu koji je srodan problematici s kojom se suočavaju oboljele osobe jer omogućava financijsku naknadu u slučaju dulje nesposobnosti za rad uslijed bolesti ili nezgode. Akciji se pridružilo nekoliko stotina djelatnika tvrtke koji su među prvima u znak potpore akciji ugovorili policu osiguranja standarda.

Više informacija o aktivnostima tvrtke potražite na www.crosig.hr te o udruzi Krijesnica na  www.krijesnica.hr.