Croatia osiguranje – Život Skopje nastavlja s uspješnim rezultatima poslovanja

Croatia Osiguranje – ŽivotSkopjeobjavilo je revidirana financijska izvješća za 2011 godinu, prema kojem zadržavaju tendenciju dvoznamenkastog rasta premije s rastom od gotovo 42 posto. Društvo je završilo godinu s 40% tržišnog udjela u uvjetima povećanog tržišnog natjecanja na tržištu životnog osiguranja u Makedoniji.

S godišnjim rastom premije od 41,7% i povećanjem dobiti od 3% prošle godine dokazali smo da smo predvodnici na tržištu životnih osiguranja u Makedoniji. Činjenica da su čak 52% novih sklopljenih ugovora u 2011 godinu izdani od Croatia Osiguranja – Život, govori da nas makedonski građani prepoznaju kao strateški partner u donošenju odluke o dugoročnoj štednji i sigurnosti – izjavila je Generalna Direktorica Croatia Osiguranja – Život, Vilma Učeta Duzlevska.

Ukupni prihodi Društva za 2011. godinu iznose 3.830.240,79. eura, dok ukupni rashodi 3.590.782,03. eura. Dobit prije oporezivanja iznosi 239.458,76. eura. Imajući u vidu da Društvo radi s 29 radnika u redovnom radnom odnosu, ostvarena je bruto dobit po zaposleniku u iznosu od 8.257,86. eura što je ocijenjeno kao izuzetno visoko produktivni rezultat u teškim općim gospodarskim uvjetima.

Dugoročna strategija Kompanije, na kojoj već treću godinu zaredom radimo, je stvaranje vlastite visoko educirane prodajne mreže. Trud koji smo uložili da bi zauzeli dominantni udio na tržištu životnih osiguranja i pri tome ponudili kvalitetne osiguravajuće proizvode i usluge prilagođene potrebama klijenta, urađa plodom. Na tržištu smo prepoznatljivi kao kompanija koja usmjerava svoje napore ka budućim, ali i postojećim osiguranicima. Izdvajamo se po razvijenom sustavnom brigom o korisnicima, ali i s pravednim i kvalitetnim sustavom rješavanja šteta – dodala je  Učeta Duzlevska.

Kompanija zadržava trend visokog rasta premije i u prva dva mjeseca 2012. godine, iako je konkurencija na tržištu životnog osiguranja dvostruko povećana.

Na makedonskom osiguravajućem tržištu, životno osiguranje prodaju četiri kompanije, pored Croatia Osiguranje – Život, i Grawe, Winner Life i Uniqa life.