Combis istražio poslovne i tehnološke prioritete IT-a u Bosni i Hercegovini

Mostar, 07. lipnja 2013.– Regionalni sistem integrator Combis je u suradnji s partnerom, tvrtkom Cisco Systems BiH organizirao Combis Technology Day u Bosni i Hercegovini tijekom kojeg je istražio poslovno-tehnološke prioritete tvrtki u BiH. Isto istraživanje Combis je prije dva mjeseca proveo i u Hrvatskoj u organizaciji istoimenog događanja u Zagrebu.

Rezultati istraživanja pokazuju kako su prema mišljenju direktora i voditelja IT odjela tvrtki u BiH, prva tri poslovna prioriteta vezana uz unapređenje IT aplikacija i infrastrukture, povećanje rasta tvrtke i smanjenje troškova poslovanja, dok se tehnološki prioriteti vezuju uz mobilne tehnologije, sigurnost i Cloud tehnologije.

Tijekom Combis Technology Daya predstavljene su teme vezane uz poslovnu inteligenciju, poslovno planiranje i analitiku te upravljanje odnosima s korisnicima uzimajući u obzir pojačan razvoj mobilnih tehnologija. Bilo je riječi i o automatiziranom i učinkovitom upravljanju aplikativnim verzijama i implementacijama, a govorilo se i o upravljanju poslovnim aplikacijama na mobilnim uređajima.

Cisco Systems BiH, kao suorganizator Combis Technology Daya, predstavio se s inovativnim rješenjem za kolaboraciju te podatkovnim centrima kao alatom za postizanje poslovne izvrsnosti – temi koja poprima sve značajnije razmjere u suvremenom poslovnom okruženju.