Bilten HNB: U Hrvatskoj najveći pad BDP-a uz najveću nezaposlenost

Hrvatska se lani, treću godinu zaredom, izdvaja kao zemlja s najslabijim ostvarenjem gospodarskog rasta među deset zemalja srednje i istočne Europe, a imala je i najsnažnije smanjenje zaposlenosti u usporedbi s tim zemljama, pokazala je analiza objavljena u najnovijem Biltenu Hrvatske narodne banke.

Usporedba Hrvatske i deset odabranih zemalja srednje i istočne Europe pokazuje da je pad BDP-a u 2012. zabilježen uz Hrvatsku i u još svega tri promatrane zemlje. U Hrvatskoj i Sloveniji zabilježen je pad BDP-a od po 2 posto, u Mađarskoj 1,7 posto i u Češkoj za 1,1 posto.

Istodobno, baltičke zemlje bilježe znatne stope rasta, Latvija za 5,3 posto, Litva 3,6 posto, a Estonija za 3,2 posto. Gospodarski je rast u Poljskoj i Slovačkoj iznosio po 2 posto, u Bugarskoj 0,8 posto te u Rumunjskoj 0,2 posto.

U zemljama koje su ostvarile izraženiji rast BDP-a gospodarsku je aktivnost, uz inozemnu potražnju, uglavnom podupirala i domaća potražnja, dok je u ostalim zemljama u prvom redu ostvareno slabljenje domaće potražnje.

Kada je riječ o kretanju zaposlenosti tijekom prva tri tromjesečja 2012. broj zaposlenih osoba blago je porastao na godišnjoj razini u baltičkim zemljama, Mađarskoj i Rumunjskoj, dok je u ostalim promatranim zemljama zabilježen pad broja zaposlenih, pri čemu je najsnažnije smanjenje zaposlenosti bilo u Hrvatskoj. Anketna je stopa nezaposlenosti tijekom drugog i trećeg tromjesečja 2012., baš kao i u prvom tromjesečju iste godine, od svih promatranih zemalja bila najviša u Hrvatskoj.

Za cijelu 2012. anketna stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj je iznosila 15,8 posto (po definiciji Međunarodne organizacije rada - ILO, stanovništvo starije od 15 godina), a po podacima Eurostata u prosincu lani anketna je stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj iznosila 18 posto.

U usporedbi s Latvijom, koja poput Hrvatske bilježi visoke stope nezaposlenosti, u toj je zemlji prisutan istodoban rast broja zaposlenih osoba, za razliku od Hrvatske gdje je visoka stopa nezaposlenosti i dalje praćena dugotrajnim smanjivanjem broja zaposlenih osoba.