BIH: Hypo banka ulazi u poslove osiguranja u RS-u

7.3.2013. - Agencija za osiguranje Republike Srpske dala je dozvolu Hypo Alpe-Adria banci za bavljenje posredovanjem u osiguranju između klijenata, fizičkih i pravnih lica te osiguravajućih kuća.

Direktor Agencije za osiguranje RS Božana Šljivar istakla je da je ova banka ispunila sve propisane uslove za dobijanje dozvole i da će ulazak renomiranih domaćih banaka u poslove osiguranja doprinijeti razvoju osiguranja u RS-u.

"Hypo bankoosiguranje donosi bolji kvalitet usluga, koji se novim metodama prodaje i paketa proizvoda nudi potencijalnim osiguranicima i veoma je razvijeno u zapadnoj Europi, gdje se u pojedinim zemljama i do 70 posto osiguranja prodaje na ovakav način", rekla je Šljivar.

Direktor Hypo banke a.d. Banja Luka Goran Babić naglasio je da je ova banka prva na tržištu Republike Srpske koja je dobila navedenu dozvolu Agencije za osiguranje, priopćeno je iz banke.

"Imamo 50 licenciranih i obučenih brokera osiguranja, koji će širom naše poslovne mreže u više od 30 opština raditi za interes naših klijenta saradnjom sa osiguravajućim kućama, zastupajući ih u svim fazama ugovora o osiguranju", rekao je Babić.

Hypo banka će u narednim danima potpisati prve ugovore o posredovanju sa vodećim osiguravajućim kućama u RS-u , a odmah nakon toga klijenti će biti u mogućnosti da u poslovnicama banke izaberu neku od polica/ponuda osiguranja.