Beograd: Financijska industrija ruku pod ruku s IT-em

Regionalni sistemski integrator Combis je na jednodnevnom događanju „Combis Finance Day Beograd“ predstavio IT rješenja koja prate i podupiru financijsku industriju. 

Financijska industrija se može osloniti na naprednu informacijsku tehnologiju u svom svakodnevnom poslovanju i prilagođavanju novim potrebama korisnika. Koristeći rješenja poput  Cloud računalstva, automatizacije procesa, alata za poslovno upravljanje te upravljanje gotovinom i potraživanjima moguće je ne samo značajno povećati efikasnost i ostvariti uštede već i unaprijediti odnose s klijentima i povećati konkurentnost na zahtjevnom tržištu.

- Financijska industrija zahtjevna je po svojoj dinamici te jedinstvena zbog brzog prihvaćanja naprednih tehnologija s kojima banke unaprjeđuju svoje procese iznutra, ali i s pomoću kojih grade svoj imidž prema klijentima. Uspješne banke i institucije kontinuirano traže da ih tehnologija podrži u nastojanju da budu što fleksibilnije, dostupnije i efikasnije, a to iziskuje kvalitetna i promišljena nova ulaganja – rekao je Miloš Vlahović, direktor Combisa u Srbiji.  

Regionalni sistemski integrator Combis je na jednodnevnom događanju „Combis Finance Day Beograd“ predstavio IT rješenja koja prate i podupiru financijsku industriju, a poseban naglasak stavljen je na Cloud i EPM/BI alate.

Istraživanja pokazuju kako će Cloud tehnologija biti prioritet u suvremenom bankarstvu. Po istraživanju od prije nekoliko mjeseci, 39 posto ispitanih članova Uprava zaduženih za informatiku govori kako će više od polovice bankarskih transakcija biti provedeno preko Cloud infrastrukture do 2015. godine.