Austrijska pošta planira širenje na hrvatskom tržištu

Austrijska pošta planira značajno širenje poslovanja na hrvatskom tržištu, zapošljavanje te uvođenje novih usluga u poštansku djelatnost, za bankamagazin ističu u zagrebačkoj tvrtki Weber Escal d.o.o.

Ova je tvrtka od 2007. dio grupacije Austrijske pošte, a bavi se distribucijom neadresirane pošte (promotivnih materijala, letaka)  u čemu, kako tvrdi, ima tržišni udjel veći od 80 posto. Od nedavno Weber Escal je i novi operater na hrvatskom poštanskom tržištu.

 
Poslovna strategiju Austrijske pošte u Hrvatskoj bit će predstavljena sljedeći tjedan, a u kompaniji drže da će im širenje u Hrvatskoj omogućiti novi Zakon o poštanskim uslugama koji je stupio na snagu početkom ove godine, a kojim je omogućena liberalizacija tržišta poštanskih usluga u Hrvatskoj. 

U budućnosti se, očekivano, najveća  borba očekuje oko pridobivanja klijenata kao što su banke, telekomi, osiguravajuća društva i slično.

Austrijska pošta u 2012. je godini ostvarila 2,36 milijardi eura prihoda  ili 0,7 posto više nego u prethodnoj godini, te 123,2 milijuna eura dobiti.

Osim u Hrvatskoj, Austrijska pošta ima svoje tvrtke i u Njemačkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Poljskoj, Bugarskoj i BiH. Osim tvrtke Weber Escal u vlasništvu Austrijske pošte u Hrvatskoj su i tvrtke Overseas Trade Co Ltd d.o.o. i Post d.o.o.