Allianzu Zlatna kuna

U kategoriji najboljegosiguravatelja u 2010. godini, Allianzu Zagreb pripala je Zlatna kuna,tradicionalna nagrada Hrvatske gospodarske komore za uspješnost u poslovanju idoprinos hrvatskom gospodarstvu. U zadnjih šest godina, Allianz je po četvrtiput osvojio najugledniju gospodarsku nagradu u Hrvatskoj. Nagrada je dodatna jepotvrda vrlo dobre poslovne godine za Allianz Zagreb, ističu u priopćenju. Ostvarenabruto dobit u prošloj godini koja je iznosila 93,06 milijuna kuna, što je za 60posto više nego u istom razdoblju 2009. Ukupni bruto premijski prihodi Allianzaiznosili su 983,97 milijuna kuna, uz rast tržišnog udjela na 10,6 posto.

U Allianzu posebno ističuuspješno poslovao u životnim osiguranjima u kojima je ostvaren rast premijskogprihoda od 2,7 posto, dok je tržište zabilježilo pad od 1,3 posto u odnosu na prethodnugodinu. Premija životnih osiguranja u 2010. godini iznosila je 345,72 milijunakuna, uz tržišni udjel od 14,1 posto.

U segmentu neživotnogosiguranja ukupna bruto premija iznosila je preko 638,25 milijun kuna, što jeza 1,8 posto manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Bolje rezultateod tržišta Allianz je zabilježio u osiguranju imovine gdje raste za 2,97 i usegmentu automobilske odgovornosti gdje je ostvario rast od oko 3,24 posto.Segment kaska zbog negativnih tržišnih uvjeta i dalje bilježi pad premije odoko13,4 posto.