5. međunarodna konferencija fondovske industrije Split

Prvi dan konferencije Udruženja društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava te Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima otvorio je Dubravko Štimac predsjednik udruženja društava za upravljanje mirovinskih fondova, nakon kojeg se okupljenima obratio šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj njegova Ekselencija veleposlanik Paul Vandoren. 

Bernd Weidensteiner (Commerzbank) je pričao o globalnoj makroekonomskoj slici, a o problemima Eurozone govorio je Alexander Koch (Unicredit). Kretanja kamatnih stopa pojasnio je Mohit Kumar (Deutsche bank). 

Christian Mueller-Glissmann (Goldman Sachs) govorio je o alokaciji imovine na svjetskim tržištima kapitala kako ih vidi njegova banka, Mislav Matejka i Marko Kolanović iz J.P.Morgana o očekivanjima na tržištu kapitala i porastu korelacije između različitih imovinskih klasa.

Prije zadnjeg predavanja, koje je zamišljeno kao panel stručnjaka iz mirovinskih fondova, predavanje o investiranju u Europske dionice održao je Gerhard Schwarz (Baader bank).