Pomoć Croatia osiguranja poplavljenim područjima

Pomoć Croatia osiguranja poplavljenim područjima

Predstavnici Croatia osiguranja posjetili su poplavom najugroženije područje Čičke Poljane. Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Čička poljana, koje danonoćno pomaže svojim mještanima, donirali su pri tome potopnu crpku za ispumpavanje vode, vatrogasne cijevi, strujni agregat, vatrogasne sjekire, odijela i ostale najpotrebnije stvari u vrijednosti preko 130.000 kuna.

„Tek kada dođete u samo srce poplave vidite koliko je zaista neophodno pomoći ovim ljudima. Spremni smo u suradnji sa Stožerom za zaštitu i spašavanje uključiti se i u druge neophodne akcije kako bismo pomogli stanovništvu na poplavljenim područjima – naglasio je Bože Radoš, direktor podružnice Zagrebački prsten Croatia osiguranja.

Bože Radoš
Bože Radoš, direktor podružnice Zagrebački prsten

Croatia osiguranje je u 2010. godini, kada su izvanredna stanja obrane od poplave proglašena na čak 23 vodotoka u Hrvatskoj, u humanitarnoj akciji za pomoć nastradalim obiteljima donirala 316.000 kuna. Građanima i poduzetnicima za štete nastale od poplave Croatia osiguranje iste godine isplatila rekordnih 14,57 milijuna kuna.

Isplaćene štete na imovini lani su iznosile 6,21 milijun kuna. Iako iznosom nisu dosegnule one u rekordnoj 2010. godini, stručnjaci Croatia osiguranja upozoravaju da je i prošle godine broj prijavljenih šteta povećan za 50 posto, a da Hrvatska po učestalosti elementarnih nepogoda prati sve europske i svjetske trendove. 


Hrvoje Odak, direktor Službe za marketing i korporativne komunikacije