Croatia osiguranje i Zaklada „Vaša Pošta“ u Osijeku donirali deset novih polica štednog osiguranja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Croatia osiguranje i Zaklada „Vaša Pošta“ u Osijeku donirali deset novih polica štednog osiguranja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Croatia osiguranje i Hrvatska pošta su u sklopu humanitarnog projekta „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“ na prigodnoj svečanosti u  Domu za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi Klasje u Osijeku štićenicima uručili deset novih polica štednog osiguranja djece pojedinačne osigurane svote 6.000 eura. 

Sve police ugovorene su u Croatia osiguranju kao partneru Zaklade, a svaku desetu policu donira Croatia osiguranje. Policu su u ime Croatia osiguranja uručili  direktorica filijale Osijek Tea Winter i savjetnik direktorice filijale Osijek Željko Jurkić, naglasivši pri tome da će tvrtka i nadalje sudjelovati u humanitarnom radu kako bi djeci osigurali bolju budućnost.

Ravnateljica  Doma Klasje Nevenka Granić istaknula je da je zahvaljujući Zakladi „Vaša Pošta“ u osječkom domu do sada osigurano 22 djece. Dodala je da je prošle je godine polica osiguranja pomogla prvoj korisnici da bez velikih problema započne samostalan život, naglasivši pri tome važnost financijske pomoći mladim štićenicima o kojima se nakon završetka srednje škole društvo više nije obvezno brinuti te bi se bez ove pomoći teško samostalno snašli.

U sklopu ovog projekta u tri godine osigurano je ukupno 235 djece, a cilj je, prema riječima upraviteljice Zaklade „Vaša pošta“ Senke Klarić, svoj djeci koja odrastaju u hrvatskim domovima olakšati suočavanje s egzistencijalnim problemima pri izlasku iz institucije.

Ovoj plemenitoj misiji do sada su se pridružile brojne hrvatske tvrtke i donatori, a police za djecu u Osijeku donirale su tvrtke s područja Dalmacije i iz Zagreba: Trgovački lanac Tommy iz Splita, javni bilježnik Teo Karabotić iz Splita, Apfel d.o.o. iz Makarske, Tehno d.o.o. iz Zadra, Županijski nogometni savez Dubrovnik, Lučka Uprava Split, Hrvatska gospodarska komora te Odašiljači i veze d.o.o. iz Zagreba.