Vlada RH donijela Odluku o odabiru najpovoljnijeg investitora za kupnju dijela vlasničkog udjela Republike Hrvatske i dokapitalizaciju društva CROATIA osiguranje d.d.

Vlada RH donijela je Odluku o odabiru najpovoljnijeg investitora za kupnju dijela vlasničkog udjela Republike Hrvatske i dokapitalizaciju društva CROATIA osiguranje d.d. Prihvaćena je ponuda Adris grupe d.d. za kupnju dijela vlasničkog udjela Republike Hrvatske i dokapitalizaciju društva CROATIA osiguranje d.d.,  koja je za 39,05 posto redovnih dionica ponudila 905 milijuna kuna, odnosno 970,45 eura po dionici i dokapitalizaciju od 110 milijuna eura. PZU je za 44,27 posto redovnih dionica ponudio 832 milijuna kuna ili 800 eura po dionici te dokapitalizaciju od 51 milijun eura. 

Vlada je zadužila Ministarstvo financija da započne pregovore s odabranim investitorom s ciljem potpisa ugovora o kupoprodaji dionica i dioničarskog ugovora koji se odnosi na CROATIA osiguranje. Ministarstvo financija trebalo bi u roku 60 dana izvijestiti Vladu o provedenim pregovorima s odabranim investitorom.