Započinje javno glasanje za najbolje projekte natječaja Moja zelena zona

Danas započinje glasanje javnosti za najbolji projekt natječaja Moja zelena zona, koji je Zagrebačka banka u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) raspisala kako bi se potaknula energetska učinkovitost te razvoj i primjena novih i inovativnih uporaba zelenih tehnologija. Javno glasanje odvijat će se do 17. studenoga na mikrostranici Zagrebačke banke www.zelenazona.hr.

Projekt koji dobije najviše glasova javnosti dobit će potporu od 150.000 kn (u bruto iznosu), a druga potpora istog iznosa bit će dodijeljena projektu koji bude najbolji po odabiru stručnog povjerenstva. Dobitnici potpora bit će objavljeni 25. studenoga 2013.

Natječaj Moja zelena zona, koji je jedan od sastavnica krovnog projekta Moj Zaba Start, privukao je velik broj zainteresiranih te je na njega pristiglo čak 127 projektnih prijedloga. Sve prijedloge obradilo je stručno povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Zagrebačke banke, REGEE i UNDP-a, razmatrajući ih u skladu s kriterijima njihovog utjecaja na zajednicu i okoliš, održivost kao i mogućnost primjene projekata i u drugim sredinama.