U Ukrajini potpisan Sporazum o osnivanju Hrvatsko- ukrajinskog poslovnog vijeća

U Ukrajini potpisan Sporazum o osnivanju Hrvatsko- ukrajinskog poslovnog vijeća

U Trgovinsko-industrijskoj komori Ukrajine jučer je održan Ukrajinsko-hrvatski poslovni forum u sklopu službenog posjeta predstavnika Vlade RH Branka Grčićapotpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva  Ivana Vrdoljaka.

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo koje se sastojalo od predstavnika 12 hrvatskih tvrtki iz sektora graditeljstva, energetike, prehrambene industrije, poljoprivrede, turizma, industrije i trgovine, predvodila je potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta.

Forum je otvorio predsjednik TIK Ukrajine, Genadi Chizikov. Podpredsjednik Vlade RH, Branko Grčic je pozdravio ovu inicijativu učvrščivanja gospodarskih odnosa dviju zemalja koja se događa na pragu ukrajinskog potpisivanja Sporazuma o pridruživanju s EU te je iskoristio priliku da ukratko prezentira hrvatska iskustva vezano za EU fondove i daljnje smjernice razvojne politike RH.

U okviru rada Foruma predsjednik TIK Ukrajine Genadi Cizikov i potpredsjednica HGK Vesna Trnokop Tanta potpisali su Sporazum o osnivanju Hrvatsko- ukrajinskog poslovnog vijeća čija je uloga ponajprije vezana na suradnju i učvršćivanje vanjsko gospodarskih odnosa između dvije zemlje.