Tisuće prijava i deseci milijuna kuna štete zbog oluje „Teodor“

Tisuće prijava i deseci milijuna kuna štete zbog oluje „Teodor“

Osiguranici Croatia osiguranja do sada su podnijeli više od 1.500 prijava šteta koje su posljedica razorne oluje Teodor. Preliminarno se procjenjuje da bi štete mogle doseći iznos od 40 milijuna kuna, a na žalost prijavljen je i jedan smrtni slučaj te stotine ozlijeđenih. 

U oluji Teodor koja je u ponedjeljak poharala dijelove Hrvatske jedna je osoba izgubila život, a još dvoje je zadobilo ozljede opasne po život. Stotine ljudi su lakše ozlijeđene,  većinom se radi o ozljedama nastalima u prometu, pri radu na otvorenom te padom drveća ili drugih predmeta na osobe.

U Croatia osiguranju d.d.  prema prvim dobivenim informacijama s terena,  posebno na poslovnom području Rijeke i Zagreba, prijavljeno je nekoliko desetaka ozljeda koje će vodeći hrvatski osiguravatelj u najkraćem roku isplatiti, kako bi se ozlijeđenima olakšalo  liječenje ekonomski ublažile posljedice oluje.

Najveći broj imovinskih  šteta očekivano je prijavljeno na području Rijeke (700) i Zagreba (500), gradovima u kojima je oluja trgala grane, čupala borove i rušila krovove. Jedan od jače oštećenih objekata u Rijeci je i gradski bazen Kantrida, u kojem su u trenutku najjačeg razaranja trening održavali plivači Primorja, između ostalih i naša najbolja plivačica Sanja Jovanović.

"Ana Matković i ja imale smo jutarnji trening s trenerom Dmitrom Bobevom, kada je u jednom trenutku nestalo struje i balon se počeo spuštati, istrčale smo iz bazena u svlačionice, i poslije se dogodilo to što se dogodilo, srećom nema ozlijeđenih. Sada smo mirni jer je cijeli kompleks bazena bio osiguran pa će se sva oštećenja brzo sanirati i možemo nastaviti s planiranim ritmom treninga". – izjavila je naša trofejna plivačica. 

Na hirove prirode nemoguće je utjecati, ali osiguranjem je moguće ublažiti posljedice. Upravo se u ovakvim situacijama najbolje može vidjeti vrijednost i nužnost osiguranja. U podružnicama Croatia osiguranja ovih je dana na stotine građana postavljalo pitanja o njihovim pravima po policama osiguranja, a interes raste i kod onih koji do sada nisu bili osigurani.

Danas postoji mogućnost vrlo širokog segmenta pokrića osiguranja na području životnih ili neživotnih osiguranja, i to po sve povoljnijim cijenama, no građani su često zbog kompleksnosti osigurateljne tematike neodlučni kako odabrati najbolji model osiguranja za sebe. Prije svega potrebno je odgovoriti na tri osnovna pitanja: što želite osigurati, od kojih rizika se želite osigurati i na koji način odnosno na koju vrijednost.

Pogledamo li na primjeru oluje Teodor, dogodile su se vremenske nepogode koje su na našim područjima učestale, poput oluje, tuče, poplave, odrona i slično. Sve navedene nepogode izravna su prijetnja životu i imovini građana. U ovom slučaju osnovno što možete osigurati je vaš život te ukoliko ste vlasnik nekretninu i pokretninu.

Kvalitetno osiguranje od navedenih rizika uključilo bi ugovaranje sljedećih vrsta osiguranja: osiguranje od nezgode, osiguranje imovine, dodatno osiguranje imovine od poplave, osiguranje kućanstva te kasko osiguranje vozila.  

Ovim putem Croatia osiguranje poziva sve osiguranike koji još nisu prijavili štetni slučaj da što prije pokrenu postupak prijave kako bi im se na vrijeme osigurala procjena i naknada štete nastale olujom.

Osigurajte na vrijeme svoju obitelj, sebe i teško stečenu imovinu.