Sarajevo osiguranje među top 50 društava jugoistočne Europe

Sarajevo-osiguranje, lider na tržištu osiguranja u BiH, i dalje je jedino bh. osiguravajuće društvo među 50 najvećih osiguranja iz jugoistočne Europe, u rangiranju koje već niz godina tradicionalno provodi agencija SeeNews, nezavisni svjetski prezenter poslovnih vijesti i informacija.

Ova agencija kontinuirano, na godišnjem nivou, vrši rangiranja TOP 100 najvećih kompanija, banaka i osiguravajućih kuća regije SEE (Southeast Europe) gdje su zastupljene najveće tvrtke iz BiH, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Srbije i Slovenije.

Sarajevo-osiguranje je za period 2012. godine pozicionirano na 46. mjestu najvećih regionalnih osiguravajućih društava po ostvarenoj premiji, ističe se u priopćenju za medije.

Prema posljednjim službenim dostupnim podacima za prvih osam mjeseci 2013. godine Sarajevo-osiguranje ostaje vodeće društvo na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine sa 43,2 milijuna KM ostvarene premije te tržišnim udjelom kod društava sa područja Federacije u iznosu od gotovo 17 posto. Tijekom prvih osam mjeseci 2013. godine Sarajevo-osiguranje je riješilo i isplatilo 18,7 milijuna KM šteta svih vrsta osiguranja, po čemu je također na prvoj poziciji u BiH.