Police životnog osiguranja za desetoro djece

Police životnog osiguranja za desetoro djece

U sklopu humanitarnog projekta Hrvatske pošte, Zaklade „Vaša pošta“ i Croatia osiguranja – „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“, na prigodnoj svečanosti u  Dječjem domu „Klasje“ Osijek, djeci je uručeno deset polica životnog osiguranja, svaka vrijedna 6000 eura, koje će im omogućiti da nakon navršene punoljetnosti počnu samostalan život.

Kako je istaknula Nevenka Granić, ravnateljica „Klasja“, zahvaljujući Zakladi „Vaša pošta“ u osječkom dječjem domu do sada je osigurano 22 djece, a prošle godine polica životnog osiguranja pomogla je prvoj korisnici da započne samostalan život jer nakon završetka srednje škole, kada na neko vrijeme prelaze u stambenu zajednicu, društvo više nije obvezno brinuti se o njima.

U ime Croatia osiguranja, Tea Winter, direktorica filijale Osijek i Željko Jurkić, savjetnik direktorice filijale Osijek, naglasili su da će tvrtka i nadalje sudjelovati u humanitarnom radu kako bi djeci osigurali bolju budućnost, ujedno im zaželjevši sretne predstojeće blagdane.

Ovogodišnje božićne i novogodišnje blagdane korisnicima osječkog Dječjeg doma „Klasje“ uljepšali su sponzori s područja Dalmacije i Zagreba: Trgovački lanac Tommy Split, javni bilježnik Teo Karabotić iz Splita, makarska tvrtka Apfel do.o, Tehno d.o.o. iz Zadra, Županijski nogometni savez Dubrovnik, Lučka uprava Split, Hrvatska gospodarska komora, Odašiljači i veze d.o.o. iz Zagreba, Croatia osiguranje i Zaklada „Vaša pošta“.

U tri godine rada osigurano je 235 djece, a cilj je, prema riječima Senke Klarić, upraviteljice Zaklade „Vaša pošta“, svoj djeci koja odrastaju u hrvatskim domovima olakšati suočavanje s egzistencijalnim problemima. Ovoj plemenitoj misiji do sada su se pridružile brojne hrvatske institucije, tvrtke i donatori pružajući tako primjer drugima kako se djeci može dati prilika za sreću.