Najbolji zeleni projekti u nadmetanju ZABA-e

Natječaj Moja zelena zona, kojeg je Zagrebačka banka u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) raspisala kako bi se potaknuo razvoj i primjena novih i inovativnih uporaba zelenih tehnologija te energetske učinkovitosti, ulazi u svoju drugu fazu objavom 10 najboljih projekata.  Ovaj natječaj, u sklopu krovnog projekta Moj Zaba Start, privukao je velik broj zainteresiranih ekoloških udruga, tvrtki, obrta, OPG-ova, jedinica lokalne i regionalne samouprave, znanstvenih institucija, vrtića i škola te je do 30. rujna, zaprimljeno čak 127 projektnih prijedloga. 

Natječaj Moja zelena zona raspisan je za projekte koji se odnose na energetsku učinkovitost, korištenje obnovljivih izvora energije, održivu gradnju, čist transport, korištenje inovativnih metoda i materijala za zaštitu okoliša, proizvodnju zdrave hrane te pokretanje istraživačkog projekta, kao i izdavačku djelatnost u svrhu informiranja i educiranja o zelenim temama te obrazovnu djelatnost.

Koji je projekt najbolji po mišljenju javnosti bit će poznato nakon javnog glasanja na mikrostranici Zagrebačke banke www.zelenazona.hr, koje će trajati od 4. do 17. studenoga. Dobitnici dviju potpora od po 150.000 kn (u bruto iznosu), jednog po odabiru javnosti, a drugog po mišljenju stručnog povjerenstva, bit će objavljeni 25. studenoga 2013.