Linić: Očekujem dvije kvalitetne ponude za Croatia osiguranje

Linić: Očekujem dvije kvalitetne ponude za Croatia osiguranje

Rok za predaju obvezujućih ponuda za privatizaciju Croatia osiguranja istječe danas, a očekuje se da će ih predati Adris grupa i poljski osiguravatelj PZU, koji su interes izrazili nedavnim neobvezujućim ponudama.

Tada je PZU za Croatijinih 50% dionica nudio 142,5 mil. eura i još 50 milijuna za dokapitalizaciju, dok je Adris ponudio 104,5 mil. eura za 41,8% dionica i 130 mil. kuna za dokapitalizaciju. 

Ministar financija Slavko Linić izjavio je u ponedjeljak da na natječaju za privatizaciju Croatia osiguranja očekuje dvije dobre i kvalitetne obvezujuće ponude o kojima će Vlada moći odlučivati već ovog tjedna ili najkasnije idućeg. Ministar Linić je to novinarima izjavio danas u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture nakon što je s direktoricom EBRD-a za Hrvatsku Vedranom Jelušić Kašić potpisao ugovor o jamstvu između RH i EBRD-a za financiranje projekata modernizacije HŽ Infrastrukture.

Kazavši u vezi privatizacije Croatia osiguranja kako se nada da to neće završiti kao kod Hrvatske poštanske banke (HPB), ministar Linić je dodao kako će se danas znati tko je i kakve obvezujuće ponude dostavio za tu privatizaciju. Vjeruje da će o tim ponudama Vlada moći odlučivati, kako je kazao, već ove srijede, ili na sjednici idući tjedan. banka.hr/Večernji list