EDUCA PLUS - Međunarodna konferencija o cjeloživotnom učenju i razvoju ljudskih potencijala

EDUCA PLUS - Međunarodna konferencija o cjeloživotnom učenju i razvoju ljudskih potencijala

EDUCA PLUS, međunarodna konferencija o cjeloživotnom učenju i razvoju ljudskih potencijala održat će se 13. i 14. studenoga 2013. u Vijećnici HGK, Rooseveltov trg 2, Zagreb, s početkom u 9 sati

Već jedanaestu godinu zaredom Centar za razvoj ljudskih potencijala HGK organizira Konferenciju s ciljem informiranja poduzeća, institucija i organizacija o najnovijim trendovima s područja razvoja ljudskih potencijala.

Prvi dan Konferencije započet će prigodnim uvodnim predavanjem Ljudski kapital i Europa na raskrižju“ o pružanju novih mogućnosti ulaganja u ljudski kapital. Slijedi panel posvećen novom radnom zakonodavstvu gdje će se iznijeti stavovi i mišljenja socijalnih partnera u duhu novih izmjena radnog zakonodavstva, osobito u pogledu fleksibilizacije tržišta rada i lakšeg zapošljavanja.

U drugom dijelu panela prezentirati će se  istraživanje poslodavaca u svrhu kreiranja standarda zanimanja kao temelja za usklađivanje znanja i vještina prema potrebama tržišta rada i rezultati istraživanja potreba za edukacijom žena poduzetnica u Hrvatskoj.

Drugi dan Konferencije počinje predavanjem „Trendovi u razvoju ljudskih potencijala“ o ulozi rukovoditelja i stručnjaka za razvoj ljudskih potencijala u organizacijskoj pravednosti, a slijedi panel posvećen mentorstvu, gdje je cilj prikazati važnu ulogu mentora u postizanju punog potencijala osoba i razvoja poduzeća.

Završetak konferencije biti će posvećen socijalnom poduzetništvu s ciljem pružanja informacija o konceptu društvenih inovacija i socijalnog poduzetništva, karakteristikama takvog tipa poduzeća u odnosu na tradicionalno i na koji način ono pomaže rješavanju društvenih i ekonomskih problema.