Alternative upravljanje traži strateškog partnera za Vaba banku

Jučer, 19. studenog, objavljen je poziv zainteresiranim ulagateljima za kupnju paketa dionica Vaba d.d. banke Varaždin, odnosno konkretno 3.571.429 dionica u vlasništvu Alternative upravljanja. Investitori fonda odlučili su se za prodaju paketa dionica zbog izmjene pravila vezanih uz ulaganje Fonda te zbog nemogućnosti daljnjeg provođenja plana konsolidacije malih banaka.

Zoran Zemlić, član Uprave Alternative upravljanja izjavio je povodom objave poziva: „Naš cilj bila je provedba plana konsolidacije malih banaka, no zbog odlaska Centar banke u stečaj te nemogućnosti daljnjeg provođenja konsolidacije malih banaka i dodatno uslijed izmjena pravila ulaganja, zajedno s investitorima odlučili smo na prodaju cjelokupnog paketa dionica Vaba d.d. banke iz našeg portfelja, a u cilju nastavka daljnjeg  unaprjeđenja poslovanja Vaba d.d. banke. Do sada nam se već javilo nekoliko potencijalnih europskih investitora te jedan fond iz Sjedinjenih Američkih Država koji su zainteresirani za ulaganje u Vaba banku.“

Svjesni aktualne gospodarske situacije te pojačanih zahtjeva regulatora, Alternative upravljanje u pozivu navodi i potreban iznos kojim je ponuditelj spreman dodatno dokapitalizirati Banku, u iznosu od minimalno 75 milijuna kuna.

Ponude se podnose do 16. prosinca, a kao najpovoljnija ponuda će biti ocijenjena ona u kojoj je ponuđena najviša cijena za cjelokupan paket dionica, previđeni iznos dokapitalizacije te u kojoj su zadovoljeni svi traženi uvjeti.

O svim novostima Alternative upravljanje će redovito obavještavati javnost.