1. Forum Hrvatske udruge SAP korisnika (HrUSKo)

1. Forum Hrvatske udruge SAP korisnika (HrUSKo)

Hrvatska udruga SAP korisnika (HrUSKo) održala je svoj prvi Forum, na kojemu se okupilo više od stotinu učesnika, korisnika SAP-a iz vodećih hrvatskih tvrtki. Forum je održan 26. studenoga u Zagrebu, u dvorani Hrvatske gospodarske komore.

Dodijeljene su  prigodne zahvalnice za angažman u 2013. godini Anamariji Jaršulić (mare.zna), kao najkorisnici Foruma na HrUSKovu Webu, i Davorki Rajter (SAP) za prilagodbe SAP-ovog softvera. Sonja Popović, direktorica SAP-a u Hrvatskoj istaknula je važnost izravne suradnje s korisnicima te naglasila da će pojačati suradnju i komunikaciju s HrUSkom. Uz to je istaknula želju da SAP u budućnosti poboljša ulogu savjetnika za poslovanje svojim korisnicima i udruzi.

Udruživanje korisnika u udruge, organizaciju SAP User Group podržava korporacija SAP-a kroz program Global User Group, o čemu je govorio Marko Biljan, direktor korporativnih komunikacija lokalnog SAP ureda. U svijetu postoje 34 korisničke grupe i hrvatska udruga se planira aktivnije uključiti u međunarodnu suradnju kako bi na taj način olakšala praćenje poslovnih trendova u svijetu te razmjenu iskustava s drugim zemljama i tvrtkama. Prezentirane su i koristi uključivanja korisnika u SAP Reference Program čime se angažman korisnika posebno vrednuje i nagrađuje.

Na ovom Forumu prisustvovale su sljedeće tvrtke, korisnici SAP-a: Adris grupa, Agrokor, Atlantic grupa, INA, Ericsson Nikola Tesla, Podravka, ABB, ARZ-ON, Pliva, Medika, HŽ infrastruktura, Fina, Croatia Airlines, Crosco Naftni serviosi, Styria, Europapress holding, HRT, T-Hrvatski telekom, VIPnet, Carlsberg Croatia, Zagrebačka pivovara, CEMEX Croatia, Generali osiguranje, Megle, Dukat, Lidl, Kaufland i Spar te SAP-ovi partneri: Atos, b4b, King ICT, S&T, IBM, HP, Alfatec, Altim, BCC Services, ICE, Multicom i Poslovna Inteligencija.

Više informacija o udruzi možete naći na www.hrusko.org.